MILK BOOSTER SHAKLEE

Milk Booster Terbaik

SET PENYUSUAN SHAKLEE YANG POPULAR

4 SET PENYUSUAN SHAKLEE

Empat set penyusuan itu terdiri daripada:

1. SET B

SET PENYUSUAN


Mengandungi Multivitamin yang mengandungi zat besi, vitamin c, B complex dan Alfalfa yang kebiasaan nya boleh di ambil bagi wanita yang tidak mempunyai masalah dalam penyusuan. Tujuan utama set ini untuk memastikan si ibu mengamalkan nutrisi yang optimum dan memastikan bayi yang disusukan mendapat cukup zat daripada penyusuan itu tadi.Alfalfa atau lebih dikenali sebagai milk booster dapat menghasilkan susu dengan cepat.Selain itu ia dapat mengatasi masalah keputihan dan sembelit bagi si ibu. Bagi bayi yang ada masalah eczema ia adalah sesuai si ibu mengambil set ini.Kurang sesuai bagi si ibu untuk berpantang di khuatiri alfalfa boleh menyebabkan bayi cirit dan jaundice.

2. SET EU FOUR PACK

Mengandungi Multivitamin yang mengandungi zat besi, vitamin c, B complex  dan kalsium. Sesuai bagi ibu ibu yang mengalami masalah kemuruduman susu ketika haid. Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat.Sesuai bagi si ibu yang mengalami kesukaran minum susu dan pengambilan kalsium.Membantu si ibu cergas dan bertenaga dalam kerja seharian

3. SET E.
Mengandungi set yang lengkap dengan  Multivitamin yang mengandungi zat besi, vitamin c, B complex ,Alfalfa dan kalsium. Alfalfa mempercepatkan penghasilan susu badan

4. SET 3MMengandungi set yang lengkap dengan  Multivitamin yang mengandungi zat besi, vitamin c, B complex ,Alfalfa, kalsium dan ESP. Alfalfa dan ESP dipercayai mempercepatkan penghasilan susu badan dan memekatkan susu badan. Sangat dicadangkan bagi ibu ibu yang mengalami masalah kemurudman susu dan sangat sesuai bg si ibu yang berkerjaya. Si ibu mendapat tenaga dan menjayakan si ibu bertenaga untuk pengumpulan stok bagi bayi yang di tinggalkan ketika berkerja. Sesuai untuk relaktasi atau reinduce bagi si ibu yang berhenti menyusukan badan tetapi masih mempunyai keinginan yang tinggi untuk terus menyuskan badan.

Tetapi harus di ingatkan konsep penyusuan:
MORE DEMAND = MORE SUPPLY

Perlu si ibu :
– pastikan pengambilan air 4 liter sehari
– minum susu 500 ml sehari / pengambilan kasium
– teruskan penyusuan 2-3 jam sekali
– pastikan perahan 2-3 jam sekali terutama nya bg wanita yang berkerjaya
-pastikan payudara anda sentiasa di kosongkan dengan cara perahan dan penyusua
– makanan seimbang dan supplemen

Insyaallah semoga tips ini dapat membantu anda

Disini saya ada menyediakan perkhidmatan konsultasi breastfeeding mahupun lawatan ke rumah..Insyaallah boleh di usahakan.Boleh klik di sini untuk mengikuti kisah beberapa ibu yang telah berjaya di relaktasikan..

Penghantaran vitamin Shaklee seluruh Malaysia, China dan Indonesia.
 Sila hubungi saya Siti Aisah 017-647-7837
Email : ct_ijn@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *