JOM DAPATKAN SEKARANG

MILK BOOSTER SHAKLEE

STRESS? GELISAH? HILANG PUNCA?

Itulah perasaan saya ketika pertama kali menghadapi situasi susu drop pada 2011.

Ketika itu anak saya, Nuha baru berusia beberapa bulan. Dia meragam tak puas menyusu.

Sebagai ibu muda, saya tak keruan jadinya.

Saya bertambah kusut apabila orang suggest kan saya beri susu formula kepada Nuha.

Sebab saya tahu manfaat susu ibu yang tinggi untuk perkembangan fizikal dan otak anak-anak.

milkbooster

Jadi, saya ambil keputusan untuk mencari milk booster. Saya pun bertanyakan pada ibu-ibu yang pernah menyusukan anak. Bermacam cadangan diberikan.

Daripada suggestion-suggestion tersebut, saya cuba buat sedikit research tentang kandungan milk booster.

Sebab saya nak pastikan yang terbaik, bukan saja untuk diri tapi juga anak.

Akhirnya, saya memilih untuk menggunakan produk ESP dan Alfalfa.

Alhamdulillah. Selepas mencuba produk ini, saya sangat berpuas hati.

Bukan sahaja kuantiti susu meningkat. Malahan juga, susu pun bertambah pekat. Dari seorang yang asyik meragam, Nuha pun jadi mudah rasa kenyang.

 

Anda boleh tengok gambar stok perahan saya dahulu. Banyak kan?

Inilah hasil selepas ambil milk booster Shaklee.

Saya simpan stok perahan banyak begini sebab saya ibu yang bekerja, dan Nuha pula tinggal di rumah. Bila saya keluar, maka Nuha akan minum susu perahan.

Hari ke hari Nuha pun berisi. Jadi geram pula tengok nya.

Bila pergi ke klinik kesihatan time check up, nampak cantik je graf Nuha.

Dari pengalaman ini, saya dah banyak membantu ibu-ibu di luar sana yang mengalami susu drop.

Mottonya mudah. Si manja happy kenyang. Ibu pun hati senang. Betul kan?

KENAPA ANDA KENA PILIH
MILK BOOSTER SHAKLEE NI?

Alfalfa

Diperbuat daripada tumbuhan semulajadi, alfalfa. Alfalfa berfungsi untuk;

  • Menggalakkan penghasilan susu anda
  • Membantu kesihatan penghadaman selepas anda bersalin
  • Membantu mengurangkan sakit-sakit sendi anda pasca kehamilan

Minuman ESP

Minuman ESP ni sangat bagus untuk ibu menyusu seperti anda. Ia kaya dengan protein, kalsium dan vitamin B.

Protein di dalam ESP;

  • Membantu memberikan anda lebih tenaga sepanjang penyusuan,
  • Membantu susu anda menjadi lebih pekat dan anak mudah kenyang,
  • Menyokong penyembuhan luka selepas anda bersalin.

Kalsium di dalam ESP;

  • Menyokong pembentukan tulang dan gigi bayi yang disusui menjadi kuat,
  • Mengembalikan kepadatan tulang anda selepas bersalin,
  • Membantu mengurangkan risiko osteoporosis (tulang rapuh) yang boleh melanda wanita seawal 40-an.

Vitamin B di dalam ESP;

  • Membantu merangsang proses menukarkan makanan menjadi tenaga buat anda (energy booster);
  • Menyokong perkembangan system saraf bayi anda.

Satu lagi manfaat minuman ESP adalah, ia tidak mengandungi kolestrol.

TESTIMONI PELANGGAN YANG MEMBELI MILK BOOSTER SHAKLEE

BONUS JIKA ANDA MEMBELI MILK BOOSTER DARI SAYA

Saya merupakan seorang bekas jururawat dan pernah berkerjasama bersama hospital sebagai rakan penyusuan ibu . Ini termasuklah dalam memberi ceramah bagi menjayakan minggu penyusuan ibu.

Sepanjang perjalanan ini, pelbagai ilmu tentang penyusuan telah saya timba. Ini termasuklah tentang;

  • teknik penyusuan betul,
  • cara penyimpanan & pengurusan stok perahan yang selamat,
  • nutrisi penting ibu menyusu,
  • teknik dan jadual perahan,
  • permasalahan yang sering dihadapi ibu menyusu (eg: puting payudara melecet, kulat susu)
  • dan lain-lain lagi

Jadi, saya boleh beri konsultasi terbaik mengikut keperluan seseorang ibu menyusu tersebut.

USAH LEPASKan PELUANG & BELI SEKARANG