MILK BOOSTER SHAKLEE

Milk Booster Terbaik

Shaklee Effect: ESP Betul Ke Bayi Menyusu Sedikit?

Kepentingan Protein Dalam Penyusuan. Kenapa ESP?

Tahukah anda wanita yang menyusukan anak memerlukan sumber protein dua kali ganda berbading dengan wanita biasa? Kenapa?

Ini kerana protein merupakan sumber komponen utama dalam susu badan. Apabila seseorang wanita menyusukan anak , maka pengambilan protein yang banyak membantu memaksimakan bekalan susu wanita tersebut.

Keperluan protein untuk wanita yang menyusu dan hamil menurut RDA ( Recommendation Daily Allowance), 71 gram sehari di perlukan berbanding wanita biasa hanya 46 gram sehari.
Oleh itu , ESP amatla di syorkan kepada para ibu yang menyusu dan juga wanita hamil.

Tahukah anda ESP merupakan sumber protein yang terbaik?

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik sebab  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Tetapi ada yang pula mula risau bila dah consume ESP shaklee, bayi hanya minum sedikit  dan mudah hadam.. Ada banyak yang anda perlu fahamkan di sini.

 

Si ibu harus tahu, bayi sebenarnya hanya mempunyai saiz perut yang kecil sahaja.Bayangkan ketika bayi lahir mereka hanya mempunyai saiz perut seperti buah ceri dan sehingga la umur mereka sebulan mempunyai sebesar telur. Jadi memadai dengan apa yang mereka minum adalah mengikut saiz dan keselesaan perut mereka juga. Jadi jangan lah terlalu obses “NAK SUSU MELIMPAH RUAH TERUTAMANYA APABILA MENGAMBIL MILK BOOSTER ATAU SUPPLEMENT SHAKLEE. SUPPLEMEN MEMBANTU SI IBU SIHAT,BERTENAGA DAN MEMASTIKAN NUTRISI YANG TERBAIK KERANA IA MEMBANTU DI DALAM MENJAYAKAN PENYUSUAN MEREKA.”   

Si ibu harus ingat apa terjadi jika bayi minum susu terlalu banyak daripada kuantiti susu yang bersesuaian dengan umurnya?

  1. Bayi akan muntah susu
  2. Bayi berasa perutnya tidak selesa
  3. Bayi terbiasa minum susu dengan banyak

Jadi jangan risau jika bayi hanya minum sedikit. Pada saya memadai mengikut saiz perut si kecil ini di tambah pula dengan ESP shaklee yang merupakan sumber protein dan nutrisi terbaik buat si ibu. Sebab pemakanan si ibu mempengaruhi untuk memastikan si ibu dan si bayi menerima nutrisi yang seimbang.

Bonus pada ESP ini pula buat si Ibu ia tidak sama sekali menjejaskan berat badan si Ibu. Tak perlu la ibu nak berdiet. Esp mampu si Ibu berasa mudah kenyang dan dalam masa yang sama tidak menjejaskan langsung penyusuan buat si bayi anda.

 Ini Kerana Shaklee ESP:
•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber    tenaga yang konsisten. Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.
Dan ada pula yang bertanya apakah ESP NON -GMO?
 Jawapannya adalah Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.
Maka tak perlulah risau dengan ada sumber menyatakan Soya protein boleh menyebabkan Kanser. Ini di akui bagi sumber soya yang telah di suntik oleh hormon pembesaran tiruan supaya ia cepat matang. Hormon ini jika ia berlebihan ia boleh menyebabkan pelbagai penyakit.
SHAKLEE SOYA PROTEIN YANG SELAMAT DAN SEMULAJADI!!!

Sila hubungi saya Pakar Perunding Shaklee Sah: Siti Aisah 017-647-7837
Facebooke page: aisah health collection
Email : ct_ijn@yahoo.com
ID :867656
Salam sayang daripada mommy nuha dan bouchra!
* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases

One thought on “Shaklee Effect: ESP Betul Ke Bayi Menyusu Sedikit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *